dinsdag 30 mei 2017

EQA 2017: stash exchange

In het Quiltnieuws stond afgelopen vorig jaar een oproep om mee te doen met een internationale stoffenruil. Deelnemende landen waren Engeland, Nederland, Zweden (later afgevallen) en Zwitserland.

Per land werden 20 quilters gevraagd elke 4 lapjes stof op te sturen, welke door de gildes weer doorgestuurd werden. Ik kreeg vier lapjes uit Zwitserland.


De bedoeling is om vier lapjes uit je eigen voorraad toe te voegen en een quiltje van 30x50 (portret) te maken, met als thema klimaat.

Mijn idee was om er dan ook echt een portret van te maken; van een zeer boze "Moeder Aarde".


Eerst een wereldbol gemaakt van de gekregen stoffen.


En een achtergrond (het heelal) opgebouwd van stroken organza.


En dan kan het opbouwen beginnen. De aardbol, die inmiddels een gezicht heeft gekregen, de ontbossing, de vloedgolven en vervuiling van de industrie.


Dan nog wat sterren toevoegen en een overduidelijke tekst. En dan komt mijn quiltje, samen met al die anderen te hangen op diverse tentoonstellingen, te beginnen in Nederland tijdens de Miniatuurquilt Tentoonstelling in Dalfsen.


En als klap op de vuurpijl staat hij ook nog in het Quiltnieuws (nr 132). Missie geslaagd!

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk Christel om je quiltje in het Quiltnieuws te zien! Ik was niet in de gelegenheid om naar Dalfsen te gaan, maar nu kon ik het hele maakproces volgen. Een mooi en interssant werkje !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik kon niet naar Dalfsen maar kreeg een uitgebreid fotoverslag en kan nu in de Quiltnieuws er een verslag van lezen. Fijn om ook zo het werkproces te lezen.Goede verwerking van het thema.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was er wel, net als mijn inzending. Ik vond het een uitdaging om met het thema een ontwerp te maken, ook jou quilt vond ik perfect gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi resultaat en prachtige verwerking van het thema.

  BeantwoordenVerwijderen