dinsdag 9 april 2019

INSECTEN TATTOOS VAN ALBERT HEIJN

Na pannen, voetbalplaatjes, servies en eftelingzegels zijn er nu insectenplaatjes bij de Appie. En omdat ik altijd wel iemand tegenkom die iets van die rommel spaart, neem ik ze braaf aan bij de kassa.
Normaliter gaan dit soort "kinder-spaar-dingetjes" richting de scouting, totdat Saskia van de Ree met dit top-idee kwam aanzetten...


Eerst even wat spulletjes klaar zetten: een lapje katoen, de tattoos, schaar, sponsje en water, Creall Texmix textielmedium en een kwast.


De tattoo op maat knippen en ondersteboven op het lapje leggen. Dan met een sponsje de achterkant nat maken. 20 seconden goed aandrukken en niet bewegen en dan staat het plaatje op het lapje. Laten drogen en klaar.


Maar dit is natuurlijk heel kwetsbaar. Dus een laagje Creall Texmix textielmedium aangebracht over het lapje.


En dan kan het ook nog in omgekeerde volgorde. Eerst een laagje Creall Texmix aanbrengen en nat-in-nat de tattoo er ondersteboven in drukken. Dan de bovenkant met de spons natmaken en 20 seconden goed aandrukken. Bovenlaagje eraf halen en goed laten drogen. Nog een toplaagje textielmedium en klaar is je insectenlapje. Natuurlijk ook heel leuk op een tas of T-shirt.
Niet te warm strijken onder bakpapier om de Texmix te fixeren. Daarna is het hand-wasbaar; in de wasmachine heb ik (nog) niet getest.

Veel succes!

Met dank aan Saskia van de Ree van Artquiltgroep Zuid

4 opmerkingen: