dinsdag 14 december 2021

RECYCLEBARE KERSTKAARTEN 2021

Het is inmiddels een traditie om herbruikbare kerstkaarten te maken van restjes en daarmee anderen te inspireren om meer te gaan recyclen.

Als ik mijn werkstukken op maat snijd, dan hou ik altijd stroken stof en tussenvulling over. Eerst maar 'ns de stofstroken geverfd met waterverdunde textielverf. Beetje kliederen is mij niet onbekend...
Deze stroken weer in smallere stroken gescheurd en op een laagje vlieseline gestreken. Vastgenaaid met gouddraad.

Een restant zwarte stof blauw geverfd met verdunde Creotime Textile Color Solid voor een mooie donkere achtergrond. Colback geverfd met zilver- en goudkleurige acrylverf, in stroken geknipt en vastgenaaid. Niet mijn favoriete materiaal door al z'n beperkingen.
Als tussenvulling gebruik ik resten die ik met een zigzag-steek aan elkaar naai tot een grotere lap.

Met wat hulp van mijn Silhouette snijplotter een naaldboomtak uit foam gesneden voor een stempel.
Ook weer met Creotime Textile Color solid (groen) gestempeld, want dat houdt beter op een donkere ondergrond.

Rondjes geknipt uit Vliesofix en op de strokenstof gestreken voor de kerstballen en wat stukjes gouden flex ter afwerking. Alles erop gestreken en dan onder de naaimachine.

De achterkant (A6) maak ik in Publisher, want dan hoef ik alleen de stof op een A4 stickervel te plakken en door de laserprinter te halen. Dat scheelt echt zo veel werk!
Alles op maat gesneden en voor- en achterkant tegen elkaar geplakt.

Laatste ronde onder de naaimachine: een mooi wollig afwerkrandje en klaar! Nog een naamsticker erop, zodat de volgende eigenaar deze recyclebare kerstkaart volgend jaar weer door kan sturen naar iemand anders.


Ik wens iedereen een gezond en creatief 2022!3 opmerkingen:

  1. Na jou kerstkaart van vorig jaar, heb ik onderzetters gemaakt en met de beste wensen gestuurd
    Hello 2022 Goodby 2021

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heb ook al een aantal nieuwe van oude kaarten gemaakt. Er ligt hier ook nog eentje van jou, die ik weer ergens anders naar toe ga sturen. Nieuwe sticker erop en klaar ! Deze van jou is ook weer een mooie !

    BeantwoordenVerwijderen