woensdag 23 oktober 2019

GELPRINTEN MET TEX BLOCKER

Eén van mijn favoriete producten op gebied van textielverf is Creall Tex Blocker. En ik heb nu weer een nieuwe methode ontdekt om het te toe te passen: bij gelprinten!


Breng wat Tex Blocker aan op de gelplaat en rol het uit met een roller.


Breng een patroon aan (door het verwijderen van de Tex Blocker) met een rubber penseel (shaper), een stempel met een groot oppervlak, een rubbing plate of een stencil.


Of spuit gewoon een patroon rechtstreeks uit het flesje. Het flesje heeft een spuitmondje met een kleine opening, dus je kunt ook een tekst schrijven. Doe dat wel in spiegelbeeld, dat bevorderd de leesbaarheid...
Leg er een wit of reeds geprint lapje stof op en druk het zacht aan. De Tex Blocker trekt nu in de stof en waar Tex Blocker zit, kan geen verf meer intrekken. Laat het lapje goed drogen, bij voorkeur 24 uur.


Breng een laagje textielverf aan in één of meerdere kleuren, rol uit en maak er eventueel een patroon in. Niet te ingewikkeld, want dat zie je toch niet terug. Leg er een lapje op met de Tex Blocker kant naar beneden en wrijf goed aan. Laat het lapje drogen en strijk zo heet mogelijk.


En daarna was je de overtollige textielverf eruit in een handwarm sopje met wat zeep. En dan zie je je Tex Blocker patroon weer terug. Met wat oefening kun je het resultaat redelijk goed sturen.


Kan je lapje toch nog wat kleur gebruiken. maak dan wat afdrukjes met kleine gelplaatjes (Gel Press Petites zijn verkrijgbaar in allerlei leuke vormen).

Heel veel verfplezier en bedenk: de mooiste stoffendessins maak je zelf!

1 opmerking: